Ayurvedische massages Haarlem - Ayurveda massage Haarlem
Bowen Techniek, Voetreflexmassage, Ayurvedische massages / behandelingen en Fytotherapie - Haarlem

Welkom

Ayurveda

Fytotherapie

Reinigingskuur

Quantum Touch

Bowen Therapie

Emmett Techniek

Massage bij kanker

Voetreflexmassage

Ayurvedische voetmassage

Ayurvedische behandelingen

MSTR-Littekenbehandeling

Behandeltarieven

Iets over mijzelf

Link pagina

Prikbord

Contact

Route


cookies

privacy verklaring

Ayurvedische massages

Ayurvedische massage is een onderdeel van de Ayurvedische leefwijze, een oud Indiase leefwijze die al duizenden jaren bestaat (ca.5000 jr). Deze leefwijze omvat o.a. leef- en dieet adviezen, kruiden therapie, lichaamsreiniging, yoga, meditatie en massage. Ayurveda kun je ook "De kennis van het leven noemen". Ayurveda gaat uit van lichaam/geest typen, ook wel constitutie typen genaamd.


Deze typen zijn:


Vata: Lucht en ether

vata

Deze mensen zijn snel, slapen kort en licht en kunnen kouwelijk zijn. Als ze uit balans raken, hebben ze b.v. last van verstopping of van hun zenuwgestel.

Pitta: Vuur en water

pitta

Deze mensen hebben het snel warm, verwoorden zich duidelijk en kunnen slecht tegen de zon. Als ze uit balans raken, hebben ze eerder last van puistjes en hun spijsvertering.

Kapha: Aarde en water

kapha

Deze mensen zijn wat steviger gebouwd en hebben een groot uithoudingsvermogen. Door een trage spijsvertering hebben ze eerder last van overgewicht. Als ze uit balans raken, komen verkoudheden voor en verstopte holtes.
 

Ieder mens heeft deze drie constitutie-typen in zich, maar in verschillende gradaties. Het is de bedoeling dat we ze in balans houden, zodat we lichamelijk en geestelijk gezond blijven. Bij de massage wordt gelet op het constitutie-type en op de klachten (de onbalans van de cliënt). Er wordt gebruik gemaakt van warme kruiden-olieën. Door de ritmische massage komen afvalstoffen vrij die worden afgevoerd, waarna ontspanning en verbetering van klachten kan volgen.

Sitemap prispraktijk - voor ayurveda behandeling en ayurveda massage - ayurveda haarlem